Uimahallien sisäänpääsymaksuista 2017

Äskettäinen lasten ja nuorten älykorttien käyttöönotto sai minut miettimään säännöllisesti harjoittelevien uimarien sisäänpääsykustannuksia. (T.s. tämä ei koske tekniikkakursseja.) 50 kerran lippujen rinnalle on nimittäin otettu uusi 6 kk kausikortti, joka maksaa alle 6-vuotiaille 64 euroa, 6-18-vuotiaille, opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille 149 euroa ja aikuisille 255 euroa. Milloin kausikortin hankkiminen olisi halvin tapa treenata?

Tällä hetkellä lapsille ja nuorille älykortti urheiluseuran kausimaksuilla on siis se halvin tapa käydä treeneissä koko kauden harjoittelevilta 6-vuotiailta ja vanhemmilta: 40 euroa puoleen vuoteen. Kesken kauden aloittavilta (yli 6-vuotiailta) siinä kohtaa, kun jäljellä on enää 12 harjoitusta tulee halvemmaksi ostaa yksi 10 kerran sarjalippu ja kaksi kertalippua. Tämä siis kerta viikkoon treenaavilla ryhmillä edessä maaliskuun alussa. Kerta viikkoon -rytmillä jopa kertamaksu on harjoitusmaksua halvempi 5-vuotiaille ja nuoremmille. 10 kerran sarjaliput lienevät käytännössä halvin vaihtoehto kerran viikossa uimassa käydessä – kausimaksun hinnalla käy melkein 30 kertaa uimassa! Useammin (muutoinkin kuin harjoitukset) uimassa käydessä 50 kerran lippuvihko tai uusi kausikortti alkaa olla houkuttelevan hintainen.

Opiskelijoille (ilman korkeakouluopiskelijoiden SaLUT-korttia), eläkeläisille ja työttömille aikuisten harjoitusvuoromaksu on halvempi kuin kertamaksu ja saman hintainen 10 kerran sarjalipun kanssa. 50 kerran sarjalippu on huokeampi (3 euroa/kerta) ja yli kaksi kertaa viikossa kävijöille 50 kerran sarjalipun sijaan kannattaa valita puolen vuoden kausikortti. SaLUT-kortilla käyntikerran hinnaksi jää 2,20 euroa (ilman kortin hintaa), joten 50 kerran kortti ei kannata ja kausikorttikin kannattaa vasta, kun käyntikertoja on kolme kertaa viikossa myös kesäkauden ajan tai neljä kertaa viikossa talvikaudella.

Normaalihinnoin kausikortin hankinta ei kannata, ellet harjoittele vähintään neljää kertaa viikossa tai halua olla miettimättä, vieläkö kortilla on käyntikertoja jäljellä. (Muistathan, että aikuisten harjoitusvuoroja voi ladata kortille useamman kuin yhden kerrallaan.)

Comments are closed.