Ryhmät 2017 – 2018

Kaudella 2017 – 2018 seuralla on yhdeksän eri ohjattua ryhmää ja lisäksi kuusi aikuisten tekniikkakurssia. Junioriryhmissä toimintaa järjestetään 5 – 18 -vuotiaille uimareille. Joitakin kilpauimareiden harjoituksia lukuunottamatta kaikki lasten ja nuorten harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa. Aikuisilla on harjoituksia myös Lappeenrannan uimahallissa.

”Lajikouluvaiheessa” tavoitteena on edetä suurin piirtein järjestyksessä seuran alkeisryhmästä tekniikkaryhmän kautta taitoryhmään, tai aikuisilla tekniikkakursseilta taitoryhmään. Varsinaisina harrasteryhminä toimivat seuran kuntoryhmät, joissa on mahdollista myös kilpailla ja innon riittäessä harjoitella myös hieman enemmin kilpauimareille tarkoitetuissa lisäharjoituksissa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, katso ohjeet tästä. Keskustele ensin ryhmän ohjaajan kanssa. Valmentajien ja ohjaajien yhteystiedot löytyvät jokaisen ryhmän sivuilta (ryhmän nimi on linkki sivuille) ja yläpalkista Ota yhteyttä. Mikäli et ole varma, mihin ryhmään sinun/uimarisi tulisi ilmoittautua, ota yhteyttä Juhoon, etunimi@lrkt.fi.

Tietoa maksuista löydät Hinnasto -sivulta yläpalkin ”Uinti” alta.


Harjoitusryhmät

Jos ryhmiä on vain yksi, otsikko on linkki ryhmän sivulle.

Kuuttiryhmä

Aloittelijoiden ryhmä, joka on tarkoitettu jo uimataitoisille lapsille, jotka eivät kuitenkaan vielä tule toimeen aikuisten altaassa. Uimarit pääosin alle kouluikäisiä.

Alkeisryhmä

Aloittelijoiden ryhmiä, joissa pääsyvaatimuksena 25 metrin uimataito. Uimarit 6 – 10 -vuotiaita.

Tekniikkaryhmä

Huom! Ryhmä korvaa kauden 2016 – 2017 jatkoryhmän.

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka tietävät neljä kilpauintilajia, pystyvät hyppäämään veteen ja uimaan 50 metriä, tai vanhemmille aloittelijoilla, jotka pystyvät uimaan 50 metriä ja joilla on liikunnalliset valmiudet oppia lajit nopeasti. Ryhmässä harjoitellaan kilpauintilajien tekniikkaa, sekä tutustutaan taitouinnin ja vesipallon tekniikkoihin soveltuvin osin. Tavoitteena on neljän kilpauintilajin tunteminen sekä 100 metrin sekauinti.

Ryhmässä on yhdestä kahteen vuotta uintia harrastaneita pääosin 7 – 10 -vuotiaita lapsia, mutta ryhmä sopii myös vanhemmille sekä uintiharrastuksen vasta-alkajille, kunhan lapsi pystyy toimimaan ryhmän mukana.

Taitoryhmä

Taitoryhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka tuntevat neljä kilpauintilajia ja pystyvät uimaan 100 metriä. Ryhmässä jatketaan syventymistä kilpauintitekniikkoihin ja ”harjoitellaan harjoittelemaan.” Tavoitteena on pohjoismainen uimataito (hyppy syvään veteen, pintautumisen jälkeen 200 metriä uintia, josta vähintään 50 metriä selkää) sekä 100 metrin sekauinti kilpailusääntöjen mukaisesti.

Lasten ja nuorten ryhmää ei järjestetä kaudella 2017 – 2018.

Aikuisten taitoryhmä (Masters-taitoryhmä)

Masters-taitoryhmä on tarkoitettu tekniikkaharjoitteluun keskittyville aikuisuimareille ja vanhemmille nuorille ja toimii siltana seuran tekniikkakurssien ja aikuisten kuntoryhmän välillä. Masters-taitoryhmässä harjoitellaan kilpauintilajeja ja harjoittelemaan harjoittelemista, kuitenkin huomioiden hieman voimakkaammin uimareiden yksilölliset ominaisuudet (mm. 40 vuoden ikähaitari) kuin lasten ja nuorten taitoryhmässä.

Kuntoryhmät

Seuran ”harrasteryhmät” tarjoavat perusryhmän, jonka puitteissa voidaan ”valmentaja ja hänen ryhmänsä” –periaatteella pohjustaa läpi koko elämän jatkuvaa, pitkäjänteistä urheiluharrastusta. Lähtötasona on pohjoismainen uimataito sekä kilpauintilajien tuntemus, jonka puitteissa kenellä tahansa on mahdollisuus harjoitella kolme kertaa viikossa. Harjoittelu keskittyy pääosin nopeusharjoitteluun ja aerobiseen harjoitteluun (peruskestävyys ja kevyemmät vauhtikestävyysharjoitteet). ”Lasten kuntoryhmä” harjoittelee myös kilpauinnin harjoittelemista (maksimi- ja nopeuskestävyysharjoitteita) ja samoin osa ”masters-kuntoryhmästä” ui välillä myös maksimi- ja nopeuskestävyysharjoitteita. Tavoitteena on mielekäs urheiluharrastus ja kunnon kohotus tai kilpauinnin pohjatyö suurin piirtein omanikäisessä seurassa.

Useamman vuoden uintia harrastaneiden ryhmiä, jossa vähimmäispääsyvaatimuksena on pohjoismainen uimataito sekä kaikkien neljän kilpauintilajin perusteet. Uimarit 10 – 18 -vuotiaita.

Kilpauimareiden harjoitukset

Kilpauimareille järjestetään henkilökohtaisen harkinnan ja harjoitteluaktiivisuuden mukaan llisäharjoituksia. Olennaista on aktiivinen harjoittelu omassa kuntoryhmässä.

 


Aikuisten tekniikkakurssit

Kaudella 2017-2018 pyritään järjestämään kuusi aikuisten tekniikkakurssia.