Historia

Lappeenrannan Kisa-Toverit on perustettu vuonna 1960.Toiminta aloitettiin urheilun yleisseurana, ja matkan varrella lajeina ovat olleet muun muassa jääkiekko, jääpallo, lentopallo ja kaukalopallo. Tällä hetkellä seura toimii ensisijaisesti uimaseurana. Uintiharjoitukset alkoivat alun perin Lappeenrannan uimahallissa, mutta Lauritsalan uimahallin valmistuttua seuran toiminta laajeni sinnekin. Tällä hetkellä seuran uintiharjoitukset pyörivät sekä Lappeenrannan että Lauritsalan uimahalleissa. Jäseniä seurassamme on tällä hetkellä noin 120 ja aktiivisia uinnin harrastajia noin 60 (kaudella 2006 – 2007).

Uintijaoston lisäksi seurassa toimii kuntoliikuntajaosto ja retkeilyjaosto. Kuntoliikuntajaoston pääpaino on petanquen pelaamisessa ja sen jäsenet kokoontuvat kesäaikaan kerran viikossa pelaamaan petanqueta Tirilän kentälle. Lisäksi kuntoliikuntajaosto järjestää muita tapahtumia sekä osallistuu muiden järjestämiin tapahtumiin. Retkeilyjaosto järjestää seuran jäsenille retkeilytoimintaa muun muassa tekemällä kerran vuodessa hiihto- ja laskettelumatkan Ylläkselle.

Lappeenrannan Kisa-Tovereiden tavoitteena on tarjota monipuolista ja kannustavaa liikuntatoimintaa lapsille ja samalla myös koko perheelle – uintiharjoituksia järjestetään myös aikuisille. Liikunnan harrastamisen lomassa uimaseura tarjoaa virikkeitä sosiaaliseen yhteistoimintaan ja yhdessäoloon. Lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus liikkua ohjatusti, saada uusia kokemuksia ja kavereita sekä kokea onnistumisen ja uuden oppimisen elämyksiä. Lasten urheilussa toimitaan lasten ehdoilla monipuoliseen liikkumiseen kannustaen.

Säännöllisten uintiharjoitusten lisäksi seuramme järjestää myös muuta toimintaa. Oman uintikilpailutoiminnan lisäksi seuramme osallistuu yhteistyössä muiden seurojen kanssa mm. hiihto-, pilkki- ja petanquekilpailuiden järjestämiseen. Uimareille pyritään järjestämään erilaisia leirejä. Joulun alla kokoonnutaan koko perheen yhteisiin pikkujouluihin. Uimareiden vanhemmille järjestetään tarvittaessa vanhempainiltoja sekä muita tiedotustilaisuuksia.