Uinnin Suomen mestaruuskisojen 2023 tuloksia

Lappeenrannan Kisa-Toverien (LrKT) Luka Valtonen osallistui nuorten Suomen mestaruuskilpailuihin ja Taneli Härkönen parauinnin Suomen mestaruuskilpailuihin Porissa 14.-18.6.2023. Uinnissa nämä mestaruuskilpailut järjestetään samaan aikaan yleisen sarjan mestaruuskilpailuiden kanssa.

17-vuotias Luka Valtonen ui kilpailuissa 100 ja 200 metriä selkäuintia sekä 200 metriä vapaauintia. Valtonen sijoittui 200 metrin selkäuinnissa nuorten (18 vuotta ja nuoremmat) sarjassa 13., 200 metrin vapaauinnissa 27., ja 100 metrin selkäuinnissa sijalle 26.

Taneli Härkönen ui sarjassa S14 (rintauinnissa SB14). Härkönen urakoi kilpailuissa yhdeksän lajia, kaikki 50 ja 100 metrin matkat (perhos-, selkä-, rinta-, ja vapaauintia) sekä 200 metriä vapaauintia. Härkönen ui aikaikkunan (kahden vuoden jakson) parhaansa 50 metrin vapaauinnissa sekä kaikilla 100 metrin matkoilla. Härkönen voitti mestaruuden 50 metrin perhosuinnissa ja 100 metrin rintauinnissa, sijoittuen muilla 50 ja 100 metrin matkoilla toiseksi ja 200 metrin vapaauinnissa neljänneksi, voittaen yhteensä kaksi kultamitalia ja kuusi hopeamitalia.

Mestaruuskisoissa seurataan mitali- ja pistetilastoja (kulta 9 pistettä, hopea 7 pistettä, pronssi 6 pistettä… 8. sija 1 piste). Näissä tilastoissa parauinnin lajit lasketaan yleisen sarjan lajien joukkoon ja Härkösen tuloksilla Kisa-Toverit sijoittui pistetilastossa yhdeksänneksi ja mitalitilastossa kymmenenneksi. Kilpailuihin osallistui 654 uimaria 67 seurasta.

Kuvia kilpailuista on nähtävillä yhdistyksen uintijaoston Instagram-tilillä.