marras 04

Toimitsijaksi Norppauinteihin?

Tarvitaan jälleen runsaasti talkooväkeä 16.11., sekä tuomarikortilla että ilman.

Karkea aikataulu: Ovet avautuvat klo 9, jonka jälkeen laitetaan hallia kuntoon. Verryttely alkaa 10.30. Jälki-ilmoittautumisaika päättyy 11.00, milloin toimitsijakokous. Kilpailut alkavat 12.00. Viime vuonna kilpailut ovat kestäneet noin neljä tuntia.

Ilmoittautuminen toimitsijaksi sähköpostitse osoitteeseen norppauinnit (at) lrkt.fi. Mainitse, onko sinulla toimitsijakortti sekä mahdolliset toiveet, mitä haluaisit tehdä. Osoite vastaa todennäköisesti ”Your message awaits moderator approval”, koska osoitteessa on roskapostisuodin. Tämä tarkoittaa, että viestisi on tarkistusjonossa ja mennyt perille.

marras 14

Norppauintien toimitsijat

Ovet hallille aukeavat yhdeksältä. Kymmenen aikoihin laitetaan halli kisakuntoon ja verryttelyn alkaessa yhdeltätoista pitäisi kaikkien toimitsijoiden olla paikalla. Alustavan aikataulun mukaan neljältä pitäisi kilpailun olla ohi, minkä jälkeen toivottavasti mahdollisimman moni pystyy jäämään hetkeksi laittamaan hallin jälleen tavanomaiseen asuunsa.

Muutama tuomarikortillinen tarvitaan vielä, minkä lisäksi vaihto- ja varamiehistöstä on hyötyä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset minulle, mielellään sähköpostitse etunimi@lrkt.fi, mutta puhelimitse tavoittaa (lähinnä tekstiviestillä) 050 512 4389.

– Juho

huhti 05

Toimitsijoita Toukouinteihin

Hei kaikille,

haetaan toimitsijoita Imatran Toukouinteihin 6.5. – Imatralta tulee Lappeenrannan kilpailuihin toimitsijoita mukaan, joten nyt päästään vierailemaan vaihteeksi Imatran uimahallissa. Kisa-Toverien osalta ilmoittautumiset Juholle (etunimi@lrkt.fi).

tammi 09

Kevään talkoita uinnin parissa

Hei kaikille,

Lappeenrannan kaupunki järjestää vesipeuhupäivän Lauritsalan uimahallissa neljä kertaa kevään aikana. Näistä 28.1. ja 18.3. Kisa-Toverit järjestää paikalle valvonnan ja kanttiinin. (25.2. ja 22.4. on LrU:n vuoro.) Valvojien pitää olla 18 vuotta täyttäneitä, kanttiiniin kelpaa nuoremmatkin. Tapahtuma järjestetään kello 11 – 13.30 + valmistelut ja purku päälle. Vapaaehtoiset, ilmoittautuisitteko minulle, mielellään sähköpostitse (tai muuten siten että tapahtumasta jää joku jälki allekirjoittaneen muistin lisäksi).

Lisäksi ollaan anturit pystyssä sen suhteen, että lähiseudun kilpailuissa tarvittaisiin apuja. Lappeenrannan Uimarit järjestää Lappeenrannan uimahallissa Talviuinnit 21.1. sekä yhdessä Uimaliiton kanssa Mastersmestaruusuinnit 17. – 19.3. (kyllä, yksi vesipeuhupäivistä on samana viikonloppuna). Ilmoittautuminen Mastersmestaruusuintien toimitsijaksi LrU:n kotisivuilla. Lisäksi Uinti Imatra järjestää Imatran uimahallissa Toukouinnit 6.5.

Terveisin,

Juho Ratava
etunimi@lrkt.fi
050 512 4389

marras 06

Norppauinnit 2015 aikataulu ja lähtölistat / schedule and heats

Norppauintien 2015 lähtölistat on nyt tehty ja virallinen aikataulu laskettu. Näet tiedot kilpailusivulta. Lähtölistoja on saatavilla myös kilpailupaikalla.

The heats have been seeded and the official schedule calculated for Norppauinnit 2015. You can see the information on the competition page. Copies of the heat lists will be available on the competition site.

loka 20

Norppauintien ilmoittautuminen on nyt avoinna

Norppauintien ilmoittautuminen on auki OctoStatistik-palvelussa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on lauantai 31.10. Jos tulee oikein kiire, niin käyn ilmoittautumisten kimppuun sunnuntaina 1.11. kunhan ehdin tulla treeneistä kotiin, eli ihan aikuisten oikeasti ilmoittautuminen menee kiinni sunnuntai-iltapäivänä.

Ennakkoon tiedetyt peruutukset mielellään torstaihin 5.11. mennessä. Ilmoittautumisten mentyä Octossa kiinni ei enää välty starttimaksuilta, mutta saadaan perjantaiaamuna tehtyä sitten paremmin paikkaansa pitävät lähtölistat. Samoiten mikäli haluat jälki-ilmoittautua, niin torstaina vielä pääsee varmasti mukaan, sitten kun erät on tehty niin katsotaan onko erissä vielä tilaa.

Norppauintien ajat viedään Octoon heti välittömästi kun tulen kisojen jälkeen kotiin, joten jos on toiveita parannella asemia Espoonlahden lyhyen radan SM-uinteja varten, niin näissä kisoissa vielä ehtii. Viimeinen ilmoittautumispäivä SM-kilpailuihin on siis kisojen jälkeen sunnuntaina. (Huom. koskee vain ei-masterssarjoja. Masterstulokset lähetetään liittoon, joka vie ne Octoon.)

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Juho

marras 06

Ohjeita kilpailuiden osallistujille ja yleisölle

 • Kaappien avaimet löytyvät kaappien ovista.
 • Joukkueenjohtajat (valmentajat) huolehtikaa, että avaimet jätetään kaappien oviin kilpailun jälkeen.
 • Myös katsojat voivat käyttää kaappeja.
 • Katsomo on allastilassa.
 • Katsomoon vain sisäkengissä. Voitte vaihtaa pukuhuoneissa.
 • Katsomoon ja pesuhuoneeseen ei saa tuoda lasia.
 • Uimahallin hyppy- ja lastenaltaat ovat verryttelykäytössä.
 • Hyppylautojen, tasojen, liukumäen ja kiipeilyseinän käyttö verryttelyn ja kilpailun aikana on kielletty.
 • Kilpailualtaasta nouseminen ajanoton paneeleiden yli on kielletty, myös verryttelyn aikana. (Ison altaan syvästä päästä poistuminen vain sivukautta.)
 • Tulokset ovat nähtävillä kahvion seinällä sekä kilpailujen jälkeen www.lrkt.fi/norppauinnit.
 • Kilpailukanslia on alakerrassa, käynti portaista ulko-oven vasemmalta puolelta.

Ohje uimareille kilpailuihin:

 1. Tarkista etukäteen milloin uit. Lähtölistan löydät joukkueenjohtajaltasi (valmentajaltasi) tai aulan käytävästä kahvion vierestä.
 2. Ole ajoissa paikalla kokoontumisessa lastenaltaan ja kahvion välissä.
 3. Nimenhuudon jälkeen istumaan. Uimarit saatetaan lähtöpaikalle.
 4. Riisu vaatteesi ja tarkista varusteesi viimeistään kuullessasi useita vihellyksiä.
 5. Telineille pitkällä vihellyksellä. (Selkäuinnissa ensimmäisellä pitkällä vihellyksellä veteen.)
 6. Asetu lähtöasentoon (valmistaudu lähtöön) paikoillenne-komennolla ja odota merkkiä liikkumatta.
 7. Uinnin jälkeen poistu heti sivukautta, kuitenkin muita uimareita häiritsemättä.
maalis 22

Maaliskuun kuukausikisojen erälistat

Tähän sunnuntain lounasaikaan mennessä korjatut erälistat löydät tämän artikkelin linkistä. Täydensin muutamaa lajia vanhemmasta päästä uimareilla, jotta saatiin vinstoihin toinen erä ja siten vähän taukoa niille uimareille, jotka uivat kaikki lajit 1 – 4. Korjaukset mielellään verryttelyn alkuun (17.00) mennessä. Henkilökohtaiset lajit alkavat 17.30. Henkilökohtaisten lajien arvioitu yhteiskesto noin puoli tuntia, viestit 18.00. Viestin jälkeen pukemaan, palkintojen jako aulassa ”hieman ennen puoli seitsemää”. (Hallin varaus loppuu 18.30.)

Maaliskuun kuukausikisojen erälistat

helmi 24

Lyhyen radan mastersmestaruusuinnit Lappeenrannassa

Lyhyen radan mastersmestaruusuinnit eli yli 25-vuotiaiden uimareiden mestaruusuinnit järjestetään Lappeenrannassa 28.-30.3. Järjestelyvastuu on naapuriseurallamme Lappeenrannan Uimareilla, mutta yhteistyöllä saamme molempien seurojen järjestämät kilpailut sujumaan paremmin.

Talkoita järjestetään viidessä jaksossa:

 • Ennakkovalmistelut torstaina 27.3. klo 17 – 20
 • 1. kilpailujakso perjantaina 28.3. klo 15 – 20
 • 2. kilpailujakso lauantaina 29.3. klo 8 – 13
 • 3. kilpailujakso lauantaina 29.3. klo 15.30 – 20
 • 4. kilpailujakso sunnuntaina 30.3. klo 8.30 – 14

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Kimmo Hautamaa (etunimi.sukunimi@kymp.net tai 040 705 3519), ennakkoilmoittautumiset mielellään tämän viikon aikana. Suunnittelukokous 4.3. klo 18 urheilutalon luentosalissa.

 

marras 08

Viimeisiä ohjeita Norppauinteja varten

Kilpailun lähtölista ja virallinen aikataulu on nyt julkaistu. Näistä on saatavilla kopioita kilpailupaikalla, tai sitten voitte joko tulostaa ne itse tai lukea sähköisenä seuraavista tiedostoista:

Ohjeita kilpailun osallistujille ja yleisölle

 • Kaappien avaimet löytyvät kaappien ovista.

 • Kilpailujen jälkeen avaimet jätetään kaappien oviin.

 • Kaapeissa ei ole panttia.

 • Katsojat, huomaattehan että kaappeja riittänee teillekin.

 • Katsomo on allastilassa.

 • Mikäli tulette ulkokengissä katsomoon, on käytettävä kengänsuojia.

 • Katsomoon (ja pesuhuoneeseen) ei saa tuoda lasia. Mikäli teillä on lasipurkkeihin pakattuja eväitä, ne on syötävä pukuhuoneessa tai aulassa.

 • Uimahallin hyppy- ja lastenaltaat ovat verryttelykäytössä sekä kilpailuverryttelyn että itse kilpailun aikana.

 • Hyppylautojen, tasojen, liukumäen ja kiipeilyseinän käyttö verryttelyn ja kilpailun aikana on kielletty. Pidetään hyppyallas verryttelyaltaana.

 • Kilpailualtaasta nouseminen ajanoton paneeleiden yli on kielletty, myös verryttelyn aikana.

 • Huomaattehan, että Masters-lajit 17 – 32 uidaan kilpailukutsun mukaisesti lajien 1 – 16 yhteydessä.

Ohje uimareille kilpailuihin:

 1. Tarkista lähtölistasta oma osallistumisesi. Lähtölistan löydät joukkueenjohtajaltasi tai aulan käytävästä kahvion vierestä.

 2. Ole ajoissa paikalla kokoontumisessa lastenaltaan ja kahvion välissä.

 3. Nimenhuudon jälkeen penkeille istumaan, luvan saatua eteenpäin kiipeilyseinän taakse.

 4. Toimitsijoiden ohjeiden mukaan lähtöpaikalle. (Tässä vaiheessa voi olla vielä vaatteet päällä!)

 5. Itse kilpailusuoritus kaikkien taiteen ja Uimaliiton sääntöjen mukaan.

 6. Kun olet tullut maaliin, poistu altaasta sivukautta kun se on mahdollista ilman, että häiritset muita uimareita (älä estä toisen maaliintuloa).

Tulospalvelu: Tulokset ovat nähtävillä kahvion katsomonpuoleisella seinällä. Seurat saavat tuloksista halutessa kopion kilpailukansliasta, sähköinen kopio kilpailujen kotisivulla ja Octossa vielä samana päivänä.

Kilpailukanslia on alakerran takkahuoneessa, kulku aulasta ulko-oven ja pukuhuoneiden välisiä portaita pitkin tai allastilasta kilpailu- ja lastenaltaan välisiä portaita pitkin. Tästä ei ole mainintaa lähtölistan paperikopiossa, koska lähtölistat jaetaan kilpailukansliassa.

Kaikki peruutukset ja muutokset kilpailukansliaan, mielellään verryttelyn alkuun mennessä. Jälki-ilmoittautumiset mahdollisia, jos erissä on tilaa.

Terveisin,

Juho

marras 05

Norppauintien osallistujaluettelo, alustava aikataulu ja järjestelyjä

Norppauintien osallistujaluettelo ja alustava aikataulu on julkaistu. Osallistujaluettelon löydät tästä ja aikataulun tästä. Muutokset ja jälki-ilmoittautumiset mielellään torstaihin 7.11. mennessä sähköpostitse minulle etunimi@lrkt.fi. (Mielellään myös peruutukset!) Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla on mahdollista, mikäli erissä on tilaa.

Lähtöjärjestys julkaistaan perjantaina 8.11.

Huomaattehan, että aikataulussa on muutama minuutti ilmaa johtuen masterslajeista, erityisesti silloin kun niissä ei ole osallistujia. (Mastersuimareita on kuitenkin kilpailuissa ilahduttava määrä!) Masterserät uidaan osana niiden kilpailukutsun mukaista lajia välittömästi lajin kuuman erän jälkeen. Vastaavasti muuten pyrimme hieman letkeämpään kilpailurytmiin.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Juho Ratava, kilpailunjohtaja
etunimi@lrkt.fi
050 512 4389

syys 23

Toimitsijakoulutusta Lappeenrannassa

Lappeenrannan Kisa-Toverit järjestää uinnin toimitsijakoulutusta 26. 10. 2013.

Koulutuspaikkana on Lappeenrannan urheilutalon luentosali, Pohjolankatu 29, 53100 Lappeenranta. Koulutus alkaa kello 10 ja kestää noin kuusi tuntia. Kouluttajana toimii Keijo Kiviluoma.

Koulutus on Suomen uimaliiton II luokan tuomarikurssi, joka antaa perustiedot uinnin kilpailusäännöistä siten, kun niitä Suomessa sovelletaan ja mahdollistaa toimimisen (altaassa järjestettävien) uintikilpailujen toimitsijana. Kurssi soveltuu myös voimassa olevan II luokan tuomarikortin uusimiseen.

Ilmoittautuminen sähköisesti tästä linkistä*. Mikäli et pysty ilmoittautumaan sähköisesti, ota yhteyttä Juhoon (ks. alla). Koulutus on seuran jäsenille ilmainen. Seuran ulkopuolisille osanottajille pyritään järjestämään koulutus omakustannehintaan (tarkka hinta riippuu osallistujamäärästä, sisältää koulutuksen ja materiaalin, ota yhteyttä Juhoon).

Lisätietoja: Juho Ratava, sähköposti etunimi@lrkt.fi, puhelin 050 512 4389 (yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse, kiitos!)

*) Sportti-ID on sähköinen tunnus, jonka saa mm. kilpailulisenssin mukana. Mikäli sinulla ei ole Sportti-ID:tä, voit ilmoittautua sähköisesti syöttämällä lomakkeeseen henkilötietosi.