Lyhyen radan mestaruusuinnit 2021

Lappeenrannan Kisa-Toverit osallistui lyhyen radan Suomen mestaruusuinteihin 16.-19.12.2021 Espoonlahden uimahallissa. Joukkueessa ui miesten parasarjassa Taneli Härkönen, naisten avoimessa sarjassa Siiri Pitkänen ja nuorten (pojat 18 vuotta ja nuoremmat) sarjassa Luka Valtonen. Koronatauon jälkeen suunta on hyvä, vaikka paljon tekemistä on vielä treeneissä.

Taneli Härkönen urakoi 400 metrin vapaauinnin hopean, 50 metrin rintauinnin pronssin, 100 metrin rintauinnin pronssin, 200 metrin sekauinnin hopean, 50 metrin selkäuinnin hopean, 100 metrin sekauinnin hopean, 100 metrin perhosuinnin hopean ja 200 metrin vapaauinnin pronssin – kahdeksan starttia, joista viisi hopeaa ja kolme pronssia.

Luka Valtonen ui pitkän kilpailukauden jatkoksi tulleissa mestaruuskisoissa vielä 200 metrin selkäuinnin henkilökohtaisen ennätyksensä ja vielä omalla tasollaan 200 metriä vapaauintia ja 100 metriä selkäuintia. Siiri Pitkänen osallistui ensimmäisiin aikuisten SM-kilpailuihinsa teknisesti hyvällä 200 metrin selkäuinnilla lähellä kauden parastaan.

Kilpailuissa oli mukana kuutisenkymmentä seuraa, joista 30 sijoittui avoimen sarjan pistekilpailussa ja 28 nuorten pistekilpailussa. Kisa-Toverit oli avoimessa sarjassa Härkösen pisteillä jaetulla 13. sijalla ja ei saanut pisteitä nuorten sarjassa.