Uintiryhmät

Kaudella 2018 – 2019 seuralla on yhdeksän eri ohjattua ryhmää ja lisäksi kuusi aikuisten tekniikkakurssia. Junioriryhmissä toimintaa järjestetään 6 – 18 -vuotiaille uimareille. Yhtä kilparyhmän harjoitusta lukuunottamatta kaikki lasten ja nuorten harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa. Aikuisilla on harjoituksia myös Lappeenrannan uimahallissa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, katso ohjeet tästä. Kuntoryhmien tapauksessa keskustele ensin ryhmän ohjaajan kanssa. Valmentajien ja ohjaajien yhteystiedot löytyvät jokaisen ryhmän kohdalta. Mikäli et ole varma, mihin ryhmään sinun/uimarisi tulisi ilmoittautua, ota yhteyttä Juhoon, etunimi@lrkt.fi. Ilmoittautumistilanteen (onko ryhmissä tilaa) näet ilmoittautumissivulta.

Tietoa maksuista löydät Hinnasto -sivulta yläpalkin ”Uinti” alta.

Mikäli ryhmän valmentaja ei ole muuta ilmoittanut, harjoitukset jatkuvat viikolla 2 (7.1. alkava viikko).

SISÄLLYSLUETTELO

Lasten ryhmät (aloittelijoista edistyneempiin):

Aikuisten ryhmät

Ohjaajien yhteystiedot


UIMAKOULUT

Seura järjestää uimakouluja Lauritsalan uimahallissa. Lisätietoja uimakoulusivulta.

Sisällysluetteloon


LASTEN HARJOITUSRYHMÄT


Kuuttiryhmä

Aloittelijoiden ryhmä, joka on tarkoitettu jo uimataitoisille lapsille, jotka eivät kuitenkaan vielä tule toimeen aikuisten altaassa. Uimarit pääosin alle kouluikäisiä.

Kuuttiryhmä toimii siltana uimakoulujen ja uimaseuran harjoitusten välillä. Ryhmä on tarkoitettu jo ”uimataitoisille” (uimakoulun käyneille tai muuten pinnalla pysyville) lapsille, jotka eivät kuitenkaan tule vielä itsenäisesti toimeen aikuisten altaassa. Ryhmä harjoittelee leikinomaisesti vedessä liikkumista sekä alkeisuintitekniikoita, kuten myyräuintia (koirauintia), alkeisselkäuintia, alkeisrintauintia (sammakkouintia) sekä alkeisperhosuintia (delffiiniuintia). Ryhmän tavoitteena on vaakatasossa kelluminen sekä kasvot ylös- että alaspäin, hyppääminen syvään veteen turvallisesti ja 25 metrin eteneminen vedessä.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa (kaksi eri ryhmää, valitse toinen)

 • pe 16.45 – 18.00 (Emilia ja Sara) – keväällä hieman aikaisemmin kuin syksyllä!

tai

 • su 16.15 – 17.30 (Eetu) – kevään aika säilyy samana

Ohjaajana toimivat Eetu Koistinen, Emilia Kouvo ja Sara Laakkonen. Ilmoittautuminen vain sähköisesti. Paikkatilanteen näet ilmoittautumisjärjestelmästä. Lisätietoja ohjaajilta.

Sisällysluetteloon


Alkeisryhmä

Aloittelijoiden ryhmiä, joissa pääsyvaatimuksena 25 metrin uimataito. Uimarit 6 – 10 -vuotiaita.

Alkeisryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka pystyvät hyppäämään syvään veteen, kellumaan vedessä sekä etenemään jollain tyylillä 25 metriä. Ryhmässä tutustutaan kilpauintilajeihin: perhos- ja rintauintiin sekä etukrooliin (vapaauintiin) että selkäkrooliin (selkäuintiin). Mahdollisesti voidaan tutustua myös taitouinnin sekä vesipallon tekniikoihin sovellettuna käytössä oleviin tiloihin ja uimareiden taitoihin. Ryhmän tavoitteena on neljän kilpauintilajin tietäminen, hyppy veteen pää edeltä ja 50 metrin eteneminen vedessä jollain tyylillä.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa (kaksi eri ryhmää, valitse toinen)

 • pe 16.30 – 18.00 (Eetu, Juho) –  keväällä hieman aikaisemmin kuin syksyllä!

tai

 • su 16.00 – 17.30 (Juho, Jenna) – kevään aika säilyy samana!

Ohjaajina toimivat Eetu Koistinen, Juho Ratava ja Jenna Pasonen Ilmoittautuminen vain sähköisesti. Paikkatilanteen näet ilmoittautumisjärjestelmästä.

Sisällysluetteloon


Tekniikkaryhmä

Ryhmässä on yhdestä kahteen vuotta uintia harrastaneita pääosin 7 – 10 -vuotiaita lapsia, mutta ryhmä sopii myös vanhemmille sekä uintiharrastuksen vasta-alkajille, kunhan lapsi pystyy toimimaan ryhmän mukana.

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka tietävät neljä kilpauintilajia, pystyvät hyppäämään veteen ja uimaan 50 metriä, tai vanhemmille aloittelijoilla, jotka pystyvät uimaan 50 metriä ja joilla on liikunnalliset valmiudet oppia lajit nopeasti. Ryhmässä harjoitellaan kilpauintilajien tekniikkaa, sekä tutustutaan taitouinnin ja vesipallon tekniikkoihin soveltuvin osin. Tavoitteena on neljän kilpauintilajin tunteminen sekä 100 metrin sekauinti.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa:

Ryhmä 1:

 • ke 18.00 – 19.30 (aikaistuu 15 minuuttia syksystä, Eetu ja Olli)
 • su 14.30 – 16.00 (Eetu ja Jenna)

Ohjaajana toimivat Eetu Koistinen, Jenna Pasonen ja Olli Räty. Ilmoittautuminen vain sähköisesti.

Ryhmä 2:

 • ma 18.00 – 19.30
 • pe 17.30 – 19.00

Ohjaajana toimii Anna Lassila. Ilmoittautuminen vain sähköisesti.

Sisällysluetteloon


Lasten taitoryhmä

Vuodesta kolmeen vuotta harrastaneille lapsille, jotka tuntevat kaikki neljä kilpauintilajia ja kehittävät uintitekniikkaa sekä opettelevat harjoittelemaan. Pääosa uimareista 8 – 12 -vuotiaita.

Taitoryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka pystyvät uimaan yli sata metriä, mielellään sata metriä sekauintia (perhosuintia, selkäuintia, rintauintia ja vapaauintia, 25 metriä kutakin pysähtymättä välillä). Ryhmässä harjoitellaan edelleen kilpauintilajien tekniikkaa sekä ”harjoitellaan harjoittelemista”. Tavoitteena on pohjoismainen uimataito (hyppy syvään veteen ja 200 metriä uintia, josta 50 metriä selkää) sekä neljän kilpauintilajin perusteet.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa:

Ryhmä 1:

 • ma 18.00 – 19.30 (Minna)
 • pe 17.30 – 19.00 (Eetu)

Ohjaajina toimivat Eetu Koistinen ja Minna Soljasalo. Yhteydenotot Minnalle.

Ryhmä 2:

 • ke 18.00 – 19.30 (Eetu ja Olli)
 • su 14.30 – 16.00 (Eetu ja Jenna)

Ohjaajana toimivat Eetu Koistinen, Jenna pasonen ja Olli Räty. Lisätietoja Juho Ratava.

Sisällysluetteloon


Lasten ja nuorten kuntoryhmä

Useamman vuoden uintia harrastaneiden ryhmä, jossa vähimmäispääsyvaatimuksena on pohjoismainen uimataito sekä kaikkien neljän kilpauintilajin perusteet. Harjoituksissa pyritään jakamaan uimarit tasoryhmiin kunkin harjoituksen vaatimusten mukaan.

Seuran ”harrasteryhmät” tarjoavat perusryhmän, jonka puitteissa voidaan ”valmentaja ja hänen ryhmänsä” –periaatteella pohjustaa läpi koko elämän jatkuvaa, pitkäjänteistä urheiluharrastusta. Lähtötasona on pohjoismainen uimataito sekä kilpauintilajien tuntemus, jonka puitteissa kenellä tahansa on mahdollisuus harjoitella kolme kertaa viikossa. Harjoittelu keskittyy pääosin nopeusharjoitteluun ja aerobiseen harjoitteluun (peruskestävyys ja kevyemmät vauhtikestävyysharjoitteet). Tavoitteena on mielekäs urheiluharrastus ja kunnon kohotus tai kilpauinnin pohjatyö suurin piirtein omanikäisessä seurassa.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa:

 • ma 16.00 – 18.30 (uinti)
 • ke 16.45 – 18.30 (uinti)
 • to 18.00 – 19.30 (uinti salilla olijoille), mahdollisuus harjoitella 20.30 saakka

Oheisharjoittelumahdollisuudet:

 • ti 17.00 – 18.00 (oheistreeni alakerrassa, nuoremmat uimarit)
 • ti 19.30 – 20.30 (voimaharjoittelua, vanhemmat uimarit)

Mahdollisuus paikata poissaoloja kilparyhmän vuorolla.

Valmentajina toimivat Jenna Pesu, Juho Ratava ja Katja Räsänen.

Sisällysluetteloon


Kilparyhmä

Pääsyvaatimuksina ovat kaikkien neljän kilpauintilajin osaaminen (sääntöjen mukaisesti) sekä ryhmän mukana pysyminen ja halu kilpailla. Kilpailulisenssi tulee hankkia mielellään jo kauden alussa. Keskustele lapsesi kuntoryhmän valmentajan kanssa lisäharjoittelusta. Uimarit 12 – 18 -vuotiaita. Ryhmä käy kisoissa 3 – 4 kertaa kauden aikana.

Harjoitukset järjestetään:

 • ti 17.30 – 20.30 (uinti, Lauritsalassa)
 • pe 18.30 – 20.30 (uinti, Lauritsalassa)
 • su 13.30 – 15.00 (uinti, Lappeenrannassa)

Oheisharjoittelua:

 • to 17.00 – 18.00 (alasali, Lauritsalassa)

Seuran kilpauimareiden peruskuntoharjoittelu toteutetaan kuntoryhmien mukana, katso yllä.

Valmentajina toimivat Jenna Pesu, Juho Ratava ja Katja Räsänen.

Sisällysluetteloon


AIKUISTEN HARJOITUSRYHMÄT


Aikuisten tekniikkakurssit

Kaudella 2016-2017 pyritään järjestämään kuusi aikuisten tekniikkakurssia. Lisätietoja tekniikkakurssien omalta sivulta.

Sisällysluetteloon


Aikuisten taitoryhmä

Aikuisten eli Masters-taitoryhmä on tarkoitettu tekniikkaharjoitteluun keskittyville aikuisuimareille ja vanhemmille nuorille ja toimii siltana seuran tekniikkakurssien ja aikuisten kuntoryhmän välillä. Masters-taitoryhmässä harjoitellaan kilpauintilajeja ja harjoittelemaan harjoittelemista, kuitenkin huomioiden hieman voimakkaammin uimareiden yksilölliset ominaisuudet (mm. 40 vuoden ikähaitari) kuin lasten ja nuorten taitoryhmässä.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa:

 • ti 19.30 – 20.45
 • pe 19.30 – 20.30

Omatoimiharjoitus maanantaisin 19.30 – 20.45.

Ohjaajina Juho Ratava ja Minna Soljasalo.

Sisällysluetteloon


Aikuisten kuntoryhmä (Juhon ryhmä)

Kuntouimareille, mastersuimareille ja entisille kilpauimareille tarkoitettu ryhmä. Uimarit aikuisia.

Seuran ”harrasteryhmät” tarjoavat perusryhmän, jonka puitteissa voidaan ”valmentaja ja hänen ryhmänsä” –periaatteella pohjustaa läpi koko elämän jatkuvaa, pitkäjänteistä urheiluharrastusta. Lähtötasona on pohjoismainen uimataito sekä kilpauintilajien tuntemus, jonka puitteissa kenellä tahansa on mahdollisuus harjoitella kolme kertaa viikossa. Harjoittelu keskittyy pääosin nopeusharjoitteluun ja aerobiseen harjoitteluun (peruskestävyys ja kevyemmät vauhtikestävyysharjoitteet), mutta seuran mastersryhmä ui myös joitakin kovempia sarjoja. Tavoitteena on mielekäs urheiluharrastus ja kunnon kohotus tai kilpauinnin pohjatyö suurin piirtein omanikäisessä seurassa. Seuran kilpauimareiden peruskuntoharjoittelu toteutetaan kuntoryhmien mukana.

Harjoitukset järjestetään:

 • ke 19.30 – 20.45 (Lauritsalassa)
 • pe 19.00 – 20.30 (Lauritsalassa)
 • su 14.00 – 16.00 (Lappeenrannassa)

Omatoimiharjoitus maanantaisin 19.30 – 20.45. Kilpailijoilla mahdollisuus harjoitella tiistaisin 18.00 – 20.45 ja torstaisin 18.30 – 20.45.

Valmentajina Juho Ratava ja Minna Soljasalo.

Sisällysluetteloon


OHJAAJIEN YHTEYSTIEDOT


Eetu Koistinen

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Kuuttiryhmä, lasten tekniikkaryhmä, lasten taitoryhmä, aikuisten tekniikkakurssit


Emilia Kouvo

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Kuuttiryhmä


Sara Laakkonen

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Kuuttiryhmä


Anna Lassila

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Alkeisryhmä


Jenna Pesu

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Jennan kuntoryhmä, kilparyhmä, aikuisten tekniikkakurssit


Juho Ratava

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Puhelin: 050 512 4389
Ryhmät: Kuuttiryhmä, alkeisryhmä, lasten ja nuorten kuntoryhmät, kilparyhmä, aikuisten taitoryhmä, aikuisten kuntoryhmä


Katja Räsänen

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Puhelin: 0400 919 888
Ryhmät: uimakoulut, alkeisryhmä, Katjan kuntoryhmä, kilparyhmä


Olli Räty

Yhteystiedot tulossa.
Ryhmät: Tulossa.


Minna Soljasalo

Sähköposti: etunimi.sukunimi@lrkt.fi
Ryhmät: lasten taitoryhmä, aikuisten taitoryhmä, aikuisten kuntoryhmä


Sisällysluetteloon