Uintiryhmät

Kaudella 2020 – 2021 seuralla on yhdeksän eri ohjattua ryhmää ja lisäksi kuusi aikuisten tekniikkakurssia. Junioriryhmissä toimintaa järjestetään 6 – 18 -vuotiaille uimareille. Pääosa harjoituksista järjestetään Lauritsalan uimahallissa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, katso ohjeet tästä. Kuntoryhmien tapauksessa keskustele ensin ryhmän ohjaajan kanssa ja ilmoittaudu kohdassa ”muu ryhmä”. Valmentajien ja ohjaajien yhteystiedot löytyvät jokaisen ryhmän kohdalta. Mikäli et ole varma, mihin ryhmään sinun/uimarisi tulisi ilmoittautua, ota yhteyttä Juhoon, etunimi@lrkt.fi. Ilmoittautumistilanteen (onko ryhmissä tilaa) näet ilmoittautumissivulta.

Tietoa maksuista löydät Hinnasto -sivulta yläpalkin ”Uinti” alta.

Mikäli ryhmän valmentaja ei ole muuta ilmoittanut, kevätkausi alkaa loppiaisen jälkeisellä viikolla 11.1. alkaen.

SISÄLLYSLUETTELO

Lasten ryhmät (aloittelijoista edistyneempiin):

Aikuisten ryhmät

Ohjaajien yhteystiedot


UIMAKOULUT

Keväällä 2020 seura ei järjestä uimakouluja Lauritsalan uimahallissa. Lisätietoja uimakoulusivulta.

Sisällysluetteloon


LASTEN HARJOITUSRYHMÄT


Kuuttiryhmä

Aloittelijoiden ryhmä, joka on tarkoitettu jo uimataitoisille lapsille, jotka eivät kuitenkaan vielä tule toimeen aikuisten altaassa. Uimarit pääosin alle kouluikäisiä.

Kuuttiryhmä toimii siltana uimakoulujen ja uimaseuran harjoitusten välillä. Ryhmä on tarkoitettu jo ”uimataitoisille” (uimakoulun käyneille tai muuten pinnalla pysyville) lapsille, jotka eivät kuitenkaan tule vielä itsenäisesti toimeen aikuisten altaassa. Ryhmä harjoittelee leikinomaisesti vedessä liikkumista sekä alkeisuintitekniikoita, kuten myyräuintia (koirauintia), alkeisselkäuintia, alkeisrintauintia (sammakkouintia) sekä alkeisperhosuintia (delffiiniuintia). Ryhmän tavoitteena on vaakatasossa kelluminen sekä kasvot ylös- että alaspäin, hyppääminen syvään veteen turvallisesti ja 25 metrin eteneminen vedessä.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa (kolme eri ryhmää, valitse toinen):

 • maanantaisin 17.30 – 18.45

tai

 • perjantaisin 17.00 – 18.15

tai

 • sunnuntaisin 14.45 – 16.00

Ohjaajina toimivat Emilia Kouvo ja Sara Laakkonen (maanantai) sekä Aada Imeläinen ja Iida Joronen (perjantai, sunnuntai) . Ilmoittautuminen vain sähköisesti. Paikkatilanteen näet ilmoittautumisjärjestelmästä. Lisätietoja Emilialta tai Saralta.

Sisällysluetteloon


Alkeisryhmä

Aloittelijoiden ryhmiä, joissa pääsyvaatimuksena 25 metrin uimataito. Uimarit 6 – 10 -vuotiaita.

Alkeisryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka pystyvät hyppäämään syvään veteen, kellumaan vedessä sekä etenemään jollain tyylillä 25 metriä. Ryhmässä tutustutaan kilpauintilajeihin: perhos- ja rintauintiin sekä etukrooliin (vapaauintiin) että selkäkrooliin (selkäuintiin). Mahdollisesti voidaan tutustua myös taitouinnin sekä vesipallon tekniikoihin sovellettuna käytössä oleviin tiloihin ja uimareiden taitoihin. Ryhmän tavoitteena on neljän kilpauintilajin tietäminen, hyppy veteen pää edeltä ja 50 metrin eteneminen vedessä jollain tyylillä.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa (kaksi eri ryhmää, valitse toinen):

 • maanantaisin 17.15 – 18.30

tai

 • perjantaisin 17.15 – 18.30

tai

 • sunnuntaisin 14.45 – 16.00

Ohjaajana toimivat Silja Kinnunen (kaikki päivät) ja Elisa Rita (maanantai) tai Sara Temonen (perjantai, sunnuntai). Ilmoittautuminen vain sähköisesti. Paikkatilanteen näet ilmoittautumisjärjestelmästä.

Sisällysluetteloon


Lasten tekniikka- ja taitoryhmä

Tekniikkatasolla on yhdestä kahteen vuotta uintia harrastaneita pääosin 7 – 10 -vuotiaita lapsia, mutta ryhmä sopii myös vanhemmille sekä uintiharrastuksen vasta-alkajille, kunhan lapsi pystyy toimimaan ryhmän mukana. Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka tietävät neljä kilpauintilajia, pystyvät hyppäämään veteen ja uimaan 50 metriä, tai vanhemmille aloittelijoilla, jotka pystyvät uimaan 50 metriä ja joilla on liikunnalliset valmiudet oppia lajit nopeasti. Ryhmässä harjoitellaan kilpauintilajien tekniikkaa, sekä tutustutaan taitouinnin ja vesipallon tekniikkoihin soveltuvin osin. Tavoitteena on neljän kilpauintilajin tunteminen sekä 100 metrin sekauinti.

Taitotaso on vuodesta kolmeen vuotta harrastaneille lapsille, jotka tuntevat kaikki neljä kilpauintilajia ja kehittävät uintitekniikkaa sekä opettelevat harjoittelemaan. Pääosa uimareista 8 – 12 -vuotiaita. Taitoryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka pystyvät uimaan yli sata metriä, mielellään sata metriä sekauintia (perhosuintia, selkäuintia, rintauintia ja vapaauintia, 25 metriä kutakin pysähtymättä välillä). Ryhmässä harjoitellaan edelleen kilpauintilajien tekniikkaa sekä ”harjoitellaan harjoittelemista”. Tavoitteena on pohjoismainen uimataito (hyppy syvään veteen ja 200 metriä uintia, josta 50 metriä selkää) sekä neljän kilpauintilajin perusteet.

Ryhmän uimareita kannustetaan kokeilemaan kilpailua omien taitojen rajoissa.

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa, tasoryhmäjako radoittain:

 • keskiviikkoisin 16.45 – 18.15
 • sunnuntaisin 16.00 – 17.30

Ryhmien ohjaajina toimivat Jenna Pasonen ja Elisa Rita. Ilmoittautuminen vain sähköisesti.

Sisällysluetteloon


Lasten ja nuorten kuntoryhmät

Useamman vuoden uintia harrastaneiden ryhmiä, jossa vähimmäispääsyvaatimuksena on pohjoismainen uimataito sekä kaikkien neljän kilpauintilajin perusteet. Harjoituksissa pyritään jakamaan uimarit tasoryhmiin uimarin iän ja harjoituksen vaatimuksen mukaan.

Seuran ”harrasteryhmät” tarjoavat perusryhmän, jonka puitteissa voidaan ”valmentaja ja hänen ryhmänsä” –periaatteella pohjustaa läpi koko elämän jatkuvaa, pitkäjänteistä urheiluharrastusta. Lähtötasona on pohjoismainen uimataito sekä kilpauintilajien tuntemus, jonka puitteissa kenellä tahansa on mahdollisuus harjoitella kolme kertaa viikossa. Harjoittelu keskittyy pääosin nopeusharjoitteluun ja aerobiseen harjoitteluun (peruskestävyys ja kevyemmät vauhtikestävyysharjoitteet). Tavoitteena on mielekäs urheiluharrastus ja kunnon kohotus tai kilpauinnin pohjatyö suurin piirtein omanikäisessä seurassa.

Ryhmien uimareita kannustetaan kokeilemaan kilpailua.

Emilian ja Saran ryhmä (lasten kuntoryhmä)

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa:

 • maanantaisin  18.00 – 19.30
 • tiistaisin 17.30 – 19.00
 • perjantaisin 16.00 – 17.30

Oheisharjoittelumahdollisuudet selviävät myöhemmin.

Mahdollisuus paikata poissaoloja kilparyhmän vuorolla.

Valmentajina toimivat Emilia Kouvo ja Sara Laakkonen.

Juhon ryhmä (lasten ja nuorten kuntoryhmä)

Harjoitukset järjestetään Lauritsalan uimahallissa:

 • maanantaisin 15.30 – 17.30
 • keskiviikkoisin 17.45 – 19.30
 • perjantaisin 18.00 – 19.30

Oheisharjoittelumahdollisuuden selviävät myöhemmin.

Mahdollisuus paikata poissaoloja kilparyhmän vuorolla.

Valmentajana toimii Juho Ratava.

Sisällysluetteloon


Kilparyhmä

Pääsyvaatimuksina ovat kaikkien neljän kilpauintilajin osaaminen (sääntöjen mukaisesti) sekä ryhmän mukana pysyminen ja halu kilpailla. Kilpailulisenssi tulee hankkia mielellään jo kauden alussa. Keskustele lapsesi kuntoryhmän valmentajan kanssa lisäharjoittelusta. Uimarit 12 – 18 -vuotiaita. Ryhmä käy kisoissa 3 – 4 kertaa kauden aikana.

Harjoitukset järjestetään:

 • ti 18.30 – 20.30 (uinti, Lauritsalassa)
 • to 18.00 – 20.30 (uinti, Lappeenrannassa)
 • su 13.30 – 15.00 (uinti, Lappeenrannassa)

Oheisharjoittelumahdollisuudet selviävät myöhemmin.

Seuran kilpauimareiden peruskuntoharjoittelu toteutetaan kuntoryhmien mukana, katso yllä.

Valmentajina toimii Juho Ratava.

Sisällysluetteloon


AIKUISTEN HARJOITUSRYHMÄT


Aikuisten tekniikkakurssit

Toistaiseksi tauolla koronarajoitusten vuoksi (ratatila loppuu kesken). Lisätietoja tekniikkakurssien omalta sivulta.

Sisällysluetteloon


Aikuisten taitoryhmä

Aikuisten eli Masters-taitoryhmä on tarkoitettu tekniikkaharjoitteluun keskittyville aikuisuimareille ja vanhemmille nuorille ja toimii siltana seuran tekniikkakurssien ja aikuisten kuntoryhmän välillä. Masters-taitoryhmässä harjoitellaan kilpauintilajeja ja harjoittelemaan harjoittelemista, kuitenkin huomioiden hieman voimakkaammin uimareiden yksilölliset ominaisuudet (mm. 40 vuoden ikähaitari) kuin lasten ja nuorten taitoryhmässä.

Harjoitukset järjestetään (allasajat!):

 • ti 19.30 – 20.30 Lauritsalan uimahallissa
 • su 15.00 – 16.00 Lappeenrannan uimahallissa

Omatoimiharjoitus maanantaisin 19.30 – 20.30 Lauritsalassa.

Ohjaajana Juho Ratava.

Sisällysluetteloon


Aikuisten kuntoryhmä

Kuntouimareille, mastersuimareille ja entisille kilpauimareille tarkoitettu ryhmä. Uimarit aikuisia.

Seuran ”harrasteryhmät” tarjoavat perusryhmän, jonka puitteissa voidaan ”valmentaja ja hänen ryhmänsä” –periaatteella pohjustaa läpi koko elämän jatkuvaa, pitkäjänteistä urheiluharrastusta. Lähtötasona on pohjoismainen uimataito sekä kilpauintilajien tuntemus, jonka puitteissa kenellä tahansa on mahdollisuus harjoitella kolme kertaa viikossa. Harjoittelu keskittyy pääosin nopeusharjoitteluun ja aerobiseen harjoitteluun (peruskestävyys ja kevyemmät vauhtikestävyysharjoitteet), mutta seuran mastersryhmä ui myös joitakin kovempia sarjoja. Tavoitteena on mielekäs urheiluharrastus ja kunnon kohotus tai kilpauinnin pohjatyö suurin piirtein omanikäisessä seurassa. Seuran kilpauimareiden peruskuntoharjoittelu toteutetaan kuntoryhmien mukana.

Harjoitukset järjestetään:

 • keskiviikkoisin 19.30 – 20.45 (Lauritsalassa)
 • perjantaisin 19.30 – 20.45 (Lauritsalassa)
 • sunnuntaisin 16.00 – 17.30 (Lappeenrannassa, yksi rata)

Omatoimiharjoitus maanantaisin 19.30 – 20.45. Kilpailijoilla mahdollisuus harjoitella nuorten kilparyhmän mukana.

Valmentajana Juho Ratava.

Sisällysluetteloon


OHJAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Sähköpostilista: valmentajat (ät-merkki) lrkt (piste) fi.


Emilia Kouvo

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Lajikoulut


Sara Laakkonen

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät:  Lajikoulut


Jenna Pasonen

Sähköposti: etunimi.sukunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Lajikoulut


Juho Ratava

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Puhelin: 050 512 4389
Ryhmät: lasten ja nuorten kuntoryhmät, kilparyhmä, aikuisten taitoryhmä, aikuisten kuntoryhmä, aikuisten tekniikkakurssit


Elisa Rita

Sähköposti: etunimi@lrkt.fi
Ryhmät: Lajikoulut


Sisällysluetteloon