marras 24

Norppauinnit 2023 Lappeenrannan uimahallissa 25.11.

Perinteiset Norppauinnit kilpaillaan tänä vuonna 25.11. Kilpailuihin on tulossa lähes 180 uimaria kymmenestä uimaseurasta. Kilpailuiden reaaliaikainen tulosseuranta toteutetaan LiveTiming- ja Swimify-palveluilla.

Yleisölle ja joukkueille tiedoksi: Mikäli haluatte paperisen lähtölistan, tulostettava tiedosto löytyy Swimify-palvelun tiedostoista. Myös kilpailun ohjeet löytyvät samasta paikkaa.

Talkooväelle on vielä tarvetta! Kilpailut saadaan kyllä järjestettyä, mutta aina parempi jos väkeä on hieman varalle. Ilmoittautumiset norppauinnit (at) lrkt (piste) fi tai 050 512 4389 / Juho.

Lisätietoja kilpailun kotisivulta https://www.lrkt.fi/norppauinnit/.

kesä 20

Uinnin Suomen mestaruuskisojen 2023 tuloksia

Lappeenrannan Kisa-Toverien (LrKT) Luka Valtonen osallistui nuorten Suomen mestaruuskilpailuihin ja Taneli Härkönen parauinnin Suomen mestaruuskilpailuihin Porissa 14.-18.6.2023. Uinnissa nämä mestaruuskilpailut järjestetään samaan aikaan yleisen sarjan mestaruuskilpailuiden kanssa.

17-vuotias Luka Valtonen ui kilpailuissa 100 ja 200 metriä selkäuintia sekä 200 metriä vapaauintia. Valtonen sijoittui 200 metrin selkäuinnissa nuorten (18 vuotta ja nuoremmat) sarjassa 13., 200 metrin vapaauinnissa 27., ja 100 metrin selkäuinnissa sijalle 26.

Taneli Härkönen ui sarjassa S14 (rintauinnissa SB14). Härkönen urakoi kilpailuissa yhdeksän lajia, kaikki 50 ja 100 metrin matkat (perhos-, selkä-, rinta-, ja vapaauintia) sekä 200 metriä vapaauintia. Härkönen ui aikaikkunan (kahden vuoden jakson) parhaansa 50 metrin vapaauinnissa sekä kaikilla 100 metrin matkoilla. Härkönen voitti mestaruuden 50 metrin perhosuinnissa ja 100 metrin rintauinnissa, sijoittuen muilla 50 ja 100 metrin matkoilla toiseksi ja 200 metrin vapaauinnissa neljänneksi, voittaen yhteensä kaksi kultamitalia ja kuusi hopeamitalia.

Mestaruuskisoissa seurataan mitali- ja pistetilastoja (kulta 9 pistettä, hopea 7 pistettä, pronssi 6 pistettä… 8. sija 1 piste). Näissä tilastoissa parauinnin lajit lasketaan yleisen sarjan lajien joukkoon ja Härkösen tuloksilla Kisa-Toverit sijoittui pistetilastossa yhdeksänneksi ja mitalitilastossa kymmenenneksi. Kilpailuihin osallistui 654 uimaria 67 seurasta.

Kuvia kilpailuista on nähtävillä yhdistyksen uintijaoston Instagram-tilillä.

joulu 20

Lyhyen radan mestaruusuinnit 2021

Lappeenrannan Kisa-Toverit osallistui lyhyen radan Suomen mestaruusuinteihin 16.-19.12.2021 Espoonlahden uimahallissa. Joukkueessa ui miesten parasarjassa Taneli Härkönen, naisten avoimessa sarjassa Siiri Pitkänen ja nuorten (pojat 18 vuotta ja nuoremmat) sarjassa Luka Valtonen. Koronatauon jälkeen suunta on hyvä, vaikka paljon tekemistä on vielä treeneissä.

Taneli Härkönen urakoi 400 metrin vapaauinnin hopean, 50 metrin rintauinnin pronssin, 100 metrin rintauinnin pronssin, 200 metrin sekauinnin hopean, 50 metrin selkäuinnin hopean, 100 metrin sekauinnin hopean, 100 metrin perhosuinnin hopean ja 200 metrin vapaauinnin pronssin – kahdeksan starttia, joista viisi hopeaa ja kolme pronssia.

Luka Valtonen ui pitkän kilpailukauden jatkoksi tulleissa mestaruuskisoissa vielä 200 metrin selkäuinnin henkilökohtaisen ennätyksensä ja vielä omalla tasollaan 200 metriä vapaauintia ja 100 metriä selkäuintia. Siiri Pitkänen osallistui ensimmäisiin aikuisten SM-kilpailuihinsa teknisesti hyvällä 200 metrin selkäuinnilla lähellä kauden parastaan.

Kilpailuissa oli mukana kuutisenkymmentä seuraa, joista 30 sijoittui avoimen sarjan pistekilpailussa ja 28 nuorten pistekilpailussa. Kisa-Toverit oli avoimessa sarjassa Härkösen pisteillä jaetulla 13. sijalla ja ei saanut pisteitä nuorten sarjassa.

marras 18

Norppauintien 2021 ohjeet

Norppauinteihin on tulossa yli 200 uimaria 14 uimaseurasta.

Yleisö on tervetullutta paikalle, huomioiden seuraavat turvallisuusohjeet:

  • Kilpailupaikalle saa tulla vain täysin oireettomana ja terveenä.
  • Käsien pesua ja/tai desinfiointia suositellaan paikalle saavuttaessa sekä niistämisen, yskimisen tai WC-käynnin jälkeen.
  • Yli 12-vuotiaiden, myös täyden rokotussarjan saaneiden, tulee käyttää maskia urheilusuorituksen (verryttely, kilpailusuoritus) ulkopuolella.
  • Mikäli teitä ei ole rokotettu, emme suosittele kilpailupaikalle tulemista. Erityisesti ruuhkaisia paikkoja (katsomoa, kahviota) tulee välttää.
  • Katsomoon tulisi järjestyä joukkueittain, koko seurajoukkue yhdessä paikassa ja kanssakäymistä toisten joukkueiden kanssa tulee välttää.
  • Vastaavasti pukutiloissa joukkueen tulee valita pukukaapit samasta paikkaa.

Hätätapauksissa päivystys on Etelä-Karjalan keskussairaalassa, Kahilanniementie 2, ovi 10. Lisätietoja koronavirustilanteesta Eksoten sivuilta https://www.eksote.fi/Koronavirus/

Kilpailujen yhteydessä on mahdollista ruokailla. Uimahallin kahvion yhteystiedot: https://www.visalle.fi/#contact

Pukukaappien avaimet löytyvät ovista ja ne myös jätetään poistuttaessa kaapin oveen.

Katsomoon (ja pesuhuoneeseen) ei saa tuoda lasia. Mikäli teillä on lasipurkkeihin pakattuja eväitä, ne on syötävä pukuhuoneessa tai aulassa.

Uimahallin hyppy- ja lastenaltaat ovat verryttelykäytössä sekä kilpailuverryttelyn että itse kilpailun aikana.

Hyppylautojen, tasojen, liukumäen ja kiipeilyseinän käyttö verryttelyn ja kilpailun aikana on kielletty. Pidetään hyppyallas verryttelyaltaana.

Kilpailualtaasta nouseminen ajanoton paneeleiden yli on kielletty, myös verryttelyn aikana.

Osallistujalistat, aikataulut ja tulokset LiveTimingissa.

marras 03

Norppauinnit 2021

Norppauinnit 2021 järjestetään Lappeenrannan uimahallissa lauantaina 20.11.2021 klo 12. Verryttely alkaa klo 10.30. Lisätietoja kilpailun kotisivulta.

Kilpailuihin tarvitaan toimitsijoita! Toimitsijailmoittautumiset Juholle mielellään sähköpostitse norppauinnit (at) lrkt piste fi.

marras 04

Toimitsijaksi Norppauinteihin?

Tarvitaan jälleen runsaasti talkooväkeä 16.11., sekä tuomarikortilla että ilman.

Karkea aikataulu: Ovet avautuvat klo 9, jonka jälkeen laitetaan hallia kuntoon. Verryttely alkaa 10.30. Jälki-ilmoittautumisaika päättyy 11.00, milloin toimitsijakokous. Kilpailut alkavat 12.00. Viime vuonna kilpailut ovat kestäneet noin neljä tuntia.

Ilmoittautuminen toimitsijaksi sähköpostitse osoitteeseen norppauinnit (at) lrkt.fi. Mainitse, onko sinulla toimitsijakortti sekä mahdolliset toiveet, mitä haluaisit tehdä. Osoite vastaa todennäköisesti ”Your message awaits moderator approval”, koska osoitteessa on roskapostisuodin. Tämä tarkoittaa, että viestisi on tarkistusjonossa ja mennyt perille.

marras 14

Norppauintien toimitsijat

Ovet hallille aukeavat yhdeksältä. Kymmenen aikoihin laitetaan halli kisakuntoon ja verryttelyn alkaessa yhdeltätoista pitäisi kaikkien toimitsijoiden olla paikalla. Alustavan aikataulun mukaan neljältä pitäisi kilpailun olla ohi, minkä jälkeen toivottavasti mahdollisimman moni pystyy jäämään hetkeksi laittamaan hallin jälleen tavanomaiseen asuunsa.

Muutama tuomarikortillinen tarvitaan vielä, minkä lisäksi vaihto- ja varamiehistöstä on hyötyä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset minulle, mielellään sähköpostitse etunimi@lrkt.fi, mutta puhelimitse tavoittaa (lähinnä tekstiviestillä) 050 512 4389.

– Juho

huhti 05

Toimitsijoita Toukouinteihin

Hei kaikille,

haetaan toimitsijoita Imatran Toukouinteihin 6.5. – Imatralta tulee Lappeenrannan kilpailuihin toimitsijoita mukaan, joten nyt päästään vierailemaan vaihteeksi Imatran uimahallissa. Kisa-Toverien osalta ilmoittautumiset Juholle (etunimi@lrkt.fi).

tammi 09

Kevään talkoita uinnin parissa

Hei kaikille,

Lappeenrannan kaupunki järjestää vesipeuhupäivän Lauritsalan uimahallissa neljä kertaa kevään aikana. Näistä 28.1. ja 18.3. Kisa-Toverit järjestää paikalle valvonnan ja kanttiinin. (25.2. ja 22.4. on LrU:n vuoro.) Valvojien pitää olla 18 vuotta täyttäneitä, kanttiiniin kelpaa nuoremmatkin. Tapahtuma järjestetään kello 11 – 13.30 + valmistelut ja purku päälle. Vapaaehtoiset, ilmoittautuisitteko minulle, mielellään sähköpostitse (tai muuten siten että tapahtumasta jää joku jälki allekirjoittaneen muistin lisäksi).

Lisäksi ollaan anturit pystyssä sen suhteen, että lähiseudun kilpailuissa tarvittaisiin apuja. Lappeenrannan Uimarit järjestää Lappeenrannan uimahallissa Talviuinnit 21.1. sekä yhdessä Uimaliiton kanssa Mastersmestaruusuinnit 17. – 19.3. (kyllä, yksi vesipeuhupäivistä on samana viikonloppuna). Ilmoittautuminen Mastersmestaruusuintien toimitsijaksi LrU:n kotisivuilla. Lisäksi Uinti Imatra järjestää Imatran uimahallissa Toukouinnit 6.5.

Terveisin,

Juho Ratava
etunimi@lrkt.fi
050 512 4389

marras 06

Norppauinnit 2015 aikataulu ja lähtölistat / schedule and heats

Norppauintien 2015 lähtölistat on nyt tehty ja virallinen aikataulu laskettu. Näet tiedot kilpailusivulta. Lähtölistoja on saatavilla myös kilpailupaikalla.

The heats have been seeded and the official schedule calculated for Norppauinnit 2015. You can see the information on the competition page. Copies of the heat lists will be available on the competition site.

loka 20

Norppauintien ilmoittautuminen on nyt avoinna

Norppauintien ilmoittautuminen on auki OctoStatistik-palvelussa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on lauantai 31.10. Jos tulee oikein kiire, niin käyn ilmoittautumisten kimppuun sunnuntaina 1.11. kunhan ehdin tulla treeneistä kotiin, eli ihan aikuisten oikeasti ilmoittautuminen menee kiinni sunnuntai-iltapäivänä.

Ennakkoon tiedetyt peruutukset mielellään torstaihin 5.11. mennessä. Ilmoittautumisten mentyä Octossa kiinni ei enää välty starttimaksuilta, mutta saadaan perjantaiaamuna tehtyä sitten paremmin paikkaansa pitävät lähtölistat. Samoiten mikäli haluat jälki-ilmoittautua, niin torstaina vielä pääsee varmasti mukaan, sitten kun erät on tehty niin katsotaan onko erissä vielä tilaa.

Norppauintien ajat viedään Octoon heti välittömästi kun tulen kisojen jälkeen kotiin, joten jos on toiveita parannella asemia Espoonlahden lyhyen radan SM-uinteja varten, niin näissä kisoissa vielä ehtii. Viimeinen ilmoittautumispäivä SM-kilpailuihin on siis kisojen jälkeen sunnuntaina. (Huom. koskee vain ei-masterssarjoja. Masterstulokset lähetetään liittoon, joka vie ne Octoon.)

Tervetuloa Lappeenrantaan!

Juho

marras 06

Ohjeita kilpailuiden osallistujille ja yleisölle

  • Kaappien avaimet löytyvät kaappien ovista.
  • Joukkueenjohtajat (valmentajat) huolehtikaa, että avaimet jätetään kaappien oviin kilpailun jälkeen.
  • Myös katsojat voivat käyttää kaappeja.
  • Katsomo on allastilassa.
  • Katsomoon vain sisäkengissä. Voitte vaihtaa pukuhuoneissa.
  • Katsomoon ja pesuhuoneeseen ei saa tuoda lasia.
  • Uimahallin hyppy- ja lastenaltaat ovat verryttelykäytössä.
  • Hyppylautojen, tasojen, liukumäen ja kiipeilyseinän käyttö verryttelyn ja kilpailun aikana on kielletty.
  • Kilpailualtaasta nouseminen ajanoton paneeleiden yli on kielletty, myös verryttelyn aikana. (Ison altaan syvästä päästä poistuminen vain sivukautta.)
  • Tulokset ovat nähtävillä kahvion seinällä sekä kilpailujen jälkeen www.lrkt.fi/norppauinnit.
  • Kilpailukanslia on alakerrassa, käynti portaista ulko-oven vasemmalta puolelta.

Ohje uimareille kilpailuihin:

  1. Tarkista etukäteen milloin uit. Lähtölistan löydät joukkueenjohtajaltasi (valmentajaltasi) tai aulan käytävästä kahvion vierestä.
  2. Ole ajoissa paikalla kokoontumisessa lastenaltaan ja kahvion välissä.
  3. Nimenhuudon jälkeen istumaan. Uimarit saatetaan lähtöpaikalle.
  4. Riisu vaatteesi ja tarkista varusteesi viimeistään kuullessasi useita vihellyksiä.
  5. Telineille pitkällä vihellyksellä. (Selkäuinnissa ensimmäisellä pitkällä vihellyksellä veteen.)
  6. Asetu lähtöasentoon (valmistaudu lähtöön) paikoillenne-komennolla ja odota merkkiä liikkumatta.
  7. Uinnin jälkeen poistu heti sivukautta, kuitenkin muita uimareita häiritsemättä.
maalis 22

Maaliskuun kuukausikisojen erälistat

Tähän sunnuntain lounasaikaan mennessä korjatut erälistat löydät tämän artikkelin linkistä. Täydensin muutamaa lajia vanhemmasta päästä uimareilla, jotta saatiin vinstoihin toinen erä ja siten vähän taukoa niille uimareille, jotka uivat kaikki lajit 1 – 4. Korjaukset mielellään verryttelyn alkuun (17.00) mennessä. Henkilökohtaiset lajit alkavat 17.30. Henkilökohtaisten lajien arvioitu yhteiskesto noin puoli tuntia, viestit 18.00. Viestin jälkeen pukemaan, palkintojen jako aulassa ”hieman ennen puoli seitsemää”. (Hallin varaus loppuu 18.30.)

Maaliskuun kuukausikisojen erälistat

helmi 24

Lyhyen radan mastersmestaruusuinnit Lappeenrannassa

Lyhyen radan mastersmestaruusuinnit eli yli 25-vuotiaiden uimareiden mestaruusuinnit järjestetään Lappeenrannassa 28.-30.3. Järjestelyvastuu on naapuriseurallamme Lappeenrannan Uimareilla, mutta yhteistyöllä saamme molempien seurojen järjestämät kilpailut sujumaan paremmin.

Talkoita järjestetään viidessä jaksossa:

  • Ennakkovalmistelut torstaina 27.3. klo 17 – 20
  • 1. kilpailujakso perjantaina 28.3. klo 15 – 20
  • 2. kilpailujakso lauantaina 29.3. klo 8 – 13
  • 3. kilpailujakso lauantaina 29.3. klo 15.30 – 20
  • 4. kilpailujakso sunnuntaina 30.3. klo 8.30 – 14

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Kimmo Hautamaa (etunimi.sukunimi@kymp.net tai 040 705 3519), ennakkoilmoittautumiset mielellään tämän viikon aikana. Suunnittelukokous 4.3. klo 18 urheilutalon luentosalissa.

 

marras 08

Viimeisiä ohjeita Norppauinteja varten

Kilpailun lähtölista ja virallinen aikataulu on nyt julkaistu. Näistä on saatavilla kopioita kilpailupaikalla, tai sitten voitte joko tulostaa ne itse tai lukea sähköisenä seuraavista tiedostoista:

Ohjeita kilpailun osallistujille ja yleisölle

  • Kaappien avaimet löytyvät kaappien ovista.

  • Kilpailujen jälkeen avaimet jätetään kaappien oviin.

  • Kaapeissa ei ole panttia.

  • Katsojat, huomaattehan että kaappeja riittänee teillekin.

  • Katsomo on allastilassa.

  • Mikäli tulette ulkokengissä katsomoon, on käytettävä kengänsuojia.

  • Katsomoon (ja pesuhuoneeseen) ei saa tuoda lasia. Mikäli teillä on lasipurkkeihin pakattuja eväitä, ne on syötävä pukuhuoneessa tai aulassa.

  • Uimahallin hyppy- ja lastenaltaat ovat verryttelykäytössä sekä kilpailuverryttelyn että itse kilpailun aikana.

  • Hyppylautojen, tasojen, liukumäen ja kiipeilyseinän käyttö verryttelyn ja kilpailun aikana on kielletty. Pidetään hyppyallas verryttelyaltaana.

  • Kilpailualtaasta nouseminen ajanoton paneeleiden yli on kielletty, myös verryttelyn aikana.

  • Huomaattehan, että Masters-lajit 17 – 32 uidaan kilpailukutsun mukaisesti lajien 1 – 16 yhteydessä.

Ohje uimareille kilpailuihin:

  1. Tarkista lähtölistasta oma osallistumisesi. Lähtölistan löydät joukkueenjohtajaltasi tai aulan käytävästä kahvion vierestä.

  2. Ole ajoissa paikalla kokoontumisessa lastenaltaan ja kahvion välissä.

  3. Nimenhuudon jälkeen penkeille istumaan, luvan saatua eteenpäin kiipeilyseinän taakse.

  4. Toimitsijoiden ohjeiden mukaan lähtöpaikalle. (Tässä vaiheessa voi olla vielä vaatteet päällä!)

  5. Itse kilpailusuoritus kaikkien taiteen ja Uimaliiton sääntöjen mukaan.

  6. Kun olet tullut maaliin, poistu altaasta sivukautta kun se on mahdollista ilman, että häiritset muita uimareita (älä estä toisen maaliintuloa).

Tulospalvelu: Tulokset ovat nähtävillä kahvion katsomonpuoleisella seinällä. Seurat saavat tuloksista halutessa kopion kilpailukansliasta, sähköinen kopio kilpailujen kotisivulla ja Octossa vielä samana päivänä.

Kilpailukanslia on alakerran takkahuoneessa, kulku aulasta ulko-oven ja pukuhuoneiden välisiä portaita pitkin tai allastilasta kilpailu- ja lastenaltaan välisiä portaita pitkin. Tästä ei ole mainintaa lähtölistan paperikopiossa, koska lähtölistat jaetaan kilpailukansliassa.

Kaikki peruutukset ja muutokset kilpailukansliaan, mielellään verryttelyn alkuun mennessä. Jälki-ilmoittautumiset mahdollisia, jos erissä on tilaa.

Terveisin,

Juho